Vinkkejä parranajosaippuan vaahdottamiseen

Vinkkejä parranajosaippuan vaahdottamiseen

Oletko innostunut klassisesta parranajosta, mutta vaikeudet partavaahdon kanssa lannistaa? Myös pitkään partaa ajaneet eivät aina tule edes ajatelleeksi, että partavaahto voisi olla parempaakin. Herrkompanietillakaan ei ole aina tiedetty kaikkea eikä tiedetä vieläkään, vaikka kokemusta on kertynyt ja tutkimusta on tehty parran ajamisesta ja kasvattamisesta.

 

Harjoittele

Harjoittele vaahdon tekemistä myös ajokertojen välissä. Tämä on yllättävän hyvä vinkki, koska usein on liian kiire päästä ajamaan partaa, jolloin tulee tyydyttyä huonoonkin vaahtoon.

Testaa tekemääsi partavaahtoa vaikka ranteesi iholla. Jos se haihtuu pois viidessä minuutissa, se ei ole riittävän rikasta ja tarvitset lisää saippuaa tai voidetta. Tätäkään tuskin viitsii aamulla ennen töihin lähtöä tehdä.

 

Eikö vaahtoa?

Kastele partasuti huolellisesti. Eläimenkarvasudin kannattaa antaa liota kuumassa vedessä sillä aikaa kun käyt suihkussa tai peset hampaat. Synteettiselle partasudille riittää pelkkä kastelu. Sudin valmistelu helpottaa vaahdottamista.

Käytä tarpeeksi parranajosaippuaa. Lataa suti reilusti saippualla, enempi on parempi, koska saippua ei ole hirmu kallista ja paksusta vaahdosta saa ohuempaa helpommin kuin vetisestä sohjosta kuohkeaa. Epäonnistunut vaahto menee kokonaan hukkaan.

Älä käytä liian kuumaa vettä. Liian kuuma vesi voi saada vaahdon haihtumaan joidenkin saippuoiden tapauksessa.

Vaahdon voi tehdä kulhossa, kämmenellä tai kasvoilla. Saippuan päälläkin se onnistuu, mutta nuo kolme edeltävää ovat kaikki parempia tapoja. Kulho on yleensä varmin ratkaisu. Jos kulhossa vaahdottaminen ei onnistu, kokeile kasvoilla vaahdottamista. Liika vesi valuu kasvoilta pois ja koostumuksen tuntee iholla.

Eri tuotteet vaativat eri määrän vettä. Jotkut saippuat ovat luonnostaan kuivempia kuin toiset, jolloin vettä tarvitaan enemmän.

Jos vaahto on liian kuivaa, lisää vettä vain pari tippaa kerrallaan. Liika vesi pilaa vaahdon.

Jos vettä on liikaa pyöräytä sutia uudestaan parranajosaippuassa.

Parranajovoide vaahtoaa yleensä helpommin kuin saippua.

 

Ota huomioon

Parranajosaippuasta tai -voiteesta sudin kanssa tehty vaahto on erilaista (ja parempaa) kuin painepurkista tuleva vaahto.

Älä säästele partavaahdon määrässä. Liian kanssa on helpompi tulla toimeen kuin liian vähän.

translation missing: fi.blog.article.next_article Kaksi perusasiaa joka tapauksessa — partaöljy ja partahöylä