Kaksi perusasiaa joka tapauksessa — partaöljy ja partahöylä

Kaksi perusasiaa joka tapauksessa — partaöljy ja partahöylä

Jos haluat kasvattaa parran tai sängen, tarvitset partaöljyä. Jos sileät kasvot ovat mielestäsi siisteimmät, tarvitset hyvän partahöylän.

 

Hyvä partahöylä on paras sijoitus

Parran ajamisen merkitsee monille siisteyttä: jos parta on ajettu, voi miehen olettaa muutenkin pitävän hygieniastaan huolta ja olevan kaikin puolin suoraselkäinen. Isät, elokuvat ja intti opettavat parran ajamisen olevan tärkeää, mutta isätkään eivät aina opeta kuinka se pitäisi ajaa.

Klassinen parranajo, jota sanotaan myös märkäajoksi, on paras valinta miehelle kuin miehelle. Klassinen parranajo höylällä, jossa on yksi vaihdettava terä. Terän laatu korvaa niiden määrän ja kärsivällisyys ja taito palkitaan sileämmällä jäljellä, paremmalla iholla ja jalostuneemmalla luonteella. Parranajo täytyy valmistella hieman huolellisemmin kuin moniterähöylillä, koska klassisessa parranajossa ihoasi vasten liukuu todella terävä metalliterä, joka leikkaa partakarvan yhdellä vedolla. Klassinen partahöylä on useimmille helpoin ja paras valinta, mutta jotkut käyttävät mieluiten shavettea. Jotkut myös haluavat käyttää partaveistä, mutta se vaatii taidon lisäksi ylläpitoa.

Kun sijoitat laadukkaisiin klassisen parranajon välineisiin, maksat höylästä jonkin verran, tai paljonkin enemmän kuin moniterähöylän varresta, mutta terät ovat huomattavasti edullisempia kuin moniteräpäät. Televisio tuuttaa mainoksia moniterähöylistä, joiden bisnesmalli on myydä nimenomaan halpoja varsia, joihin täytyy ostaa kalliita moniteräpäitä. Vaikka ostaisit sata euroa maksavan hyvän höylän, muutamien kuukausien kuluttua huomaat kustannusten kääntyvän klassisen parranajon eduksi, koska terät maksavat noin 50 senttiä kappale ja jälkikin on parempaa.

Mitä enemmän asiaan tutustut, sitä enemmän huomaat eroja eri höylien ja terien välillä. Eri terät sopivat eri tavalla erityyppisille ihoille ja partakarvoille, joten testaaminen kannattaa. Tunnettuja valmistajia ovat esimerkiksi japanilainen Feather ja saksalainen Wilkinson Sword. Kun hyviä vaihtoehtoja on tarjolla, ei kannata tyytyä huonompaan.

 

Hoidettu parta voi olla sileitä poskia siistimpi

Karvoitus on mahtava komistus miehen kasvoilla.  Munkkiparta, sankarisänki, perusparta, rosvoparta, keikariparta, hipsteriparta, äijäparta, zappaviikset, handlebarit… Katsele kadulla ylpeästi kannettuja miesten tyylejä niin omakin ryhtisi suoristuu ja leukasi nousee pystyyn sisäisestä voimasta, kun näet kanssamiehillä anteeksipyytelemättömän komeita partoja. Lehtikuvassa, työhakemuksessa, deittiprofiilissa tai poliisin mugshotissa näkyvät parrakkaat kasvot vaativat tulkitsemaan itseään enemmän kuin ajellut kasvot.

Partaa täytyy hoitaa. Jos et tee muuta, niin käytä partaöljyä. Se hoitaa ihoa ja tekee parrasta paremman näköisen. Partahilse häipyy, ihoa ei kutita, parta kiiltää ja pehmenee. Itse tykkäät ja tytötkin tykkäävät. Öljy on ensimmäinen askel parrankasvatuksessa ja siitä on hyötyä aina.

Partaöljy on sekoitus perusöljyä ja hoitavia aineita tai tuoksuja. Perustana toimii kevyt kasviöljy, esimerkiksi jojobaöljy, arganöljy, rypäleensiemenöljy — vaihtoehtoja on paljon ja eri öljyillä on eri koostumus ja eri vaikutuksia. Käytännössä kaikki partaöljyt ovat useiden kasviöljyjen sekoituksia. Usein partaöljyihin, etenkin korkealaatuisiin, on lisätty jokin tuoksuyhdistelmä eri luontaisista lähteistä peräisin olevista eteerisistä öljyistä.

Miesten komeudenhoitotuotteet ovat nousseet viime vuosina pinnalle aivan eri tavalla kuin aiemmin ja markettien hyllyistä löytyy monenlaisia partaöljyjä. Kannattaa kuitenkin perehtyä asiaan eikä tyytyä siihen ensimmäisenä vastaantulevaan, joka ei välttämättä ole se kaikkein laadukkain öljy. Mikä tahansa öljy on toden näköisesti parempi kuin ei ollenkaan öljyä, mutta laadun oppii tunnistamaan parrassa.

translation missing: fi.blog.article.previous_article Vinkkejä parranajosaippuan vaahdottamiseen
translation missing: fi.blog.article.next_article Saako parran kasvamaan nopeammin?